2 Mart 2017 Perşembe

HARDAL SOSLU TAVUK



MALZEMELER

4 adet kemiksiz tavuk but
2 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı tereyağ
6 adet ince doğranmış taze soğan
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı hardal (yoksa curry veya zencefil kullanabilirsiniz)
1/2 su bardağı tavuk suyu
yarım çay kaşığı karabiber, tuz



HAZIRLANIŞI

1. Kemiksiz tavuk butlarını tuzlayın ve sıvı yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
2. Başka bir tavada tere yağında taze soğanları hafif çevirin.
3. Unu ilave ederek 1 dakika kavurun.
4. Hardal ve tavuk suyunu ekleyerek bir taşım kaynatın.
5. Kızarmış tavuk butlarını ilave ederek 10 dakika ağır ateşte pişirin.



AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder