1 Mart 2018 Perşembe

KIYMALI MAKARNA (Makarnası çiğden)



     MALZEMELER
1 kase makarna  (arzu ettiğiniz)
1,5 kase su
300 gr dana kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
20 gr tereyağ
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
İsteğe bağlı biberiye, kekik, fesleğen

     HAZIRLANIŞI
1. Tencereye sıvı yağ ve tereyağ koyup eritin. Kıymayı ekleyip saldığı suyu çekene kadar kavurun.
2. Soğanı çok ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve iyice kavurun.
3. Baharatları, salçayı ekleyip bir dakika daha kavurun.
4. 3 diş doğranmış sarımsak ekleyin ama fazla kavurmayınç
5. En son olarak makarnayı çiğ olarak harca ekleyip suyunu ilave edin. Hafifçe karıştırın.
6. Ağzını kapatıp diri seviyorsanız 8 dakika, biraz daha yumuşak isterseniz 10 dakika pişmeye bırakın.
7. Servis ederken peynir ekleyebilirsiniz.

     AFİYET OLSUNNN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder