2 Mart 2017 Perşembe

BULGURLU MERCİMEK ÇORBASI









MALZEMELER

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
2 orta boy soğan
1 adet havuç
2 orta boy domates
1 çay kaşığı nane ve kekik
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 su bardağı tavuk suyu (su da olabilir)

HAZIRLANIŞI

1.    Mercimeği üzerini geçecek kadar su koyup 7-8 dakika kaynat ve süz.
2.    Soğanı, havucu ve domatesi rendeleyin. Yağı tencerede eritip soğanları kavurun.  Domatesi ve havucu ilave et.
3.    Süzülmüş mercimeği ve bulguru ilave edin.  3-4 bardak tavuk suyunu da koyarak pişirin.
4.    Pişince hepsini mikserden geçirin. Koyu olursa  biraz su ekleyebilirsiniz.
5.    Tekrar tencereye koyup nane ve kekik ekleyerek beş dakika daha kaynatın.
6.    Çok ince doğranmış maydanozu serperek servis edin.


 AFİYET OLSUN…