2 Mart 2017 Perşembe

İZMİR KÖFTE




MALZEMELER

Yarım kilo dana kıyma
2 dilim bayat  ekmeğin  içi
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 büyük kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet maydanoz

Ayrıca ,4 adet orta boy patates, 5 adet yeşil biber, 4 adet iri domates, 100 gram tereyağı veya 3-4 kaşık sıvıyağ

    HAZIRLANIŞI

1.  Soğanı rendeleyin ekmek içini ıslatıp iyice sıkın ve tüm köfte malzemelerini karıştırıp iyice yoğurun.
2.  Ceviz şeklinde parçalar koparıp uzun köfteler yapın.
3.  Diğer tarafta patatesleri soyup herbirini altı eşit parçaya bölün
4.  Tavaya sıvıyağı koyup patatesleri ve ortadan ikiye bölünmüş biberleri kızartın.
5.  Fırın tepsisine kızartmış olduğunuz patatesleri dizin. Üzerine köfteleri ve kızarmış biberleri dizin.
6.  Domatesi rendeleyip üzerine düzgünce yayın.
7.  Tereyağını ufak parçalara ayırıp gelişi güzel üzerine ekleyin.(tereyağı yerine sıvıyağ da koyabilirsiniz)
8.  2 adet domatesi dilimleyip üzerine yerleştirip 230 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.

AFİYET OLSUN...