2 Mart 2017 Perşembe

KEREVİZ ÇORBASI






MALZEMELER

1 adet büyük boy kereviz
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 litre su (et suyu da olabilir) maydanoz

HAZIRLANIŞI

1.    Sebzeleri soyup küp küp doğrayın
2.    Tencereye suyu koyup sebzeleri ekleyin ve 20 dakika haşlayın.
3.    Tavada yağı eritip unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Sebzelere ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
4.    Çorba ocağın üzerindeyken sebzeleri blenderden  geçirin.Tencereyi ocaktan indirip kıyılmış maydanoz ve tuzu ekleyin.Çorbanın kıvamı koyu olursa su eklenebilir.


AFİYET OLSUN…