23 Şubat 2017 Perşembe

PİRİNÇ ÇORBASI







MALZEMELER
1 çay  bardağı pirinç
5 su bardağı su (et suyu)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç

YAPILIŞI:
1.    Domates ve biberi incecik kıyın.
2.    Soğanı küp küp doğrayın
3.    Tencereye sıvıyağı koyup kızdırıp soğanı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
4.    Domates ve biberi ekleyip karıştırmaya devam edin.
5.    Havucu rendeleyip salçayla birlikte tencereye koyun.
6.    5 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
7.    Pirinç, tuz ve karabiberi ilave edip pirinçler pişinceye  kadar kaynatıp ocaktan alın.

AFİYET OLSUN...