2 Mart 2017 Perşembe

YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK

Çocuklarınıza özellikle pişirmenizi tavsiye ederim. Çok besleyici ve toprak kokusunu hiç hissetmiyorsunuz.

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
1 bardak haşlanmış yeşil mercimek
1 orta boy soğan
1 dolu kaşık domates salçası
4-5 kaşık sıvıyağ
Yarım limon
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane

HAZIRLANIŞI

1.  Ispanakları ayıklayın, doğrayın.İyice yıkadıktan sonra suyunun iyice süzülmesini bekleyin veya sebze kurutucusunda kurutun.
2.  Soğanı yemeklik küçük doğrayın. Tencereye yağı koyup soğanları yanmayacak şeklinde kavurun.Salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
3.  Ocağın altını kısıp ıspanaklardan biraz alıp ekleyin karıştırın geri kalanını da ekleyip karıştırın.
4.  Ispanaklar hacim olarak küçülüp suyunu salmaya başlayınca 1 bardak yeşil mercimeği ıspanakların üzerine yayarak dökün.

5. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip ağzını kapatın.Kısık ateşte suyunu kontrol ederek 10 dakika kadar pişirin.
6.  Diğer tarftan limonu sıkıp, dövülmüş sarımsak ve nane ile karıştırın.
7.  Ocağın altını açıp limonlu karışımı ilave edin. 2-3 dakika daha hızlı ateşte pişirip altını kapatın.
8.  10 dakika yemeği dinlendirin.

AFİYET OLSUN...



Akşam yemeğini hafif yemek istiyorsanız yanına havuç salatası ve turp dilimlemeniz yeterli olacaktır.
veya
Yayla Çorbası
Yeşil Mercimekli ıspanak
Şehriye Pilavı
Havuç Salata
alternatif bir menü olabilir.