2 Mart 2017 Perşembe

BAKLALI ENGİNAR


MALZEMELER

Yarım kilo bakla
5 adet enginar
5 adet yeşil soğan
Zeytinyağı, limon ve un

HAZIRLANIŞI

1. Enginarları ve baklaları ayıklayıp limonlu unlu suda bekletin.
2. Tencereye zeytinyağını koyup doğranmış yeşil soğanları ekleyin.
3. Unlu limonlu sudan enginarları ve baklaları çıkarıp yıkatın.
4. Önce baklaları tencereye koyun üzerine de enginarları dizin.
5. 1 kaşık un ile bir limonun suyunu karıştırıp tencereye ilave edin . Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte baklalarla enginarlar sarartın. Daha sonra üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip baklalarla enginarlar pişince ocaktan alın.


AFİYET OLSUN...