23 Şubat 2017 Perşembe

BALIK ÇORBASI





 Balık çorbasının temel özelliği balığın suyunu iyi çıkarabilmektir. Aşağıdaki tarifte sebzeleri ezerek çorbaya ekledim. Arzu ederseniz balık suyunu elde ettikten sonra sebzeleri küp küp doğrayıp katabilirsiniz. Sebzeler piştikten sonra ayıklanan balıkları ekleyebilirsiniz. Bol maydanoz veya kerevizin körpe yapraklarıyla servis yapabilirsiniz

MALZEMELER

1 kg beyaz etli balık (tercihen kırlangıç,adabey veya iskorpit, bulamazsanız mezgit veya irice bir deniz   levreği)
1 adet soğan
3-4 adet havuç
2-3 adet patates
2 defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 kahve fincanısirke yeterince tuz, karabiber

Terbiyesi için; 1 kaşık un, 1 adet yumurta sarısı, 1 adet limon suyu,

YAPILIŞI

1. Balığı iyice temizledikten sonra geniş bir tencereye ister bölerek ister bütün olarak koyun.
2. Üzerine soğanı dörde bölerek koyunuz. Dilimlenmiş havucu, sirkeyi, limon suyunu defne yapraklarını ve yarım demet maydanozu da ekleyin.
3. 5-6 bardak suyu üzerine dökün tuzunu da ilave edip 15 dakika kaynatın.
4. 15 dakikadan sonra patatesleri ekleyin. Yarım saat daha kaynatıp ateşten indirin.
5. İnce bir süzgeçten geçirerek balık suyunu ayrı bir tencereye alın.
6. Balığın yenebilir her parçasını ayıklayıp balık suyuna atın. Sebzeleri ezerek içine ilave ediniz.
7. Unu bir bardakta balık suyu ile karıştırıp ezdikten sonra çorbaya ilave edin.
8.Biraz kaynattıktan sonra limonla yumurtayı iyice çırpın. Sıcak balık suyundan azar azar yumurtaya ilave ederek çoğaltın ve çorbaya ekleyip karıştırın hemen altını kapatın.
9. Maydanozu kıyarak çorbaya ekleyip servis yapın.

İkorpit

AFİYET OLSUN...