2 Mart 2017 Perşembe

FIRINDA PALAMUT

Bu tarifi domates püresiyle de yapmanızı öneririm. Yanında haşlanmış patatesle servis de edebilirsiniz. Tabiki bol yeşillikli bir salata ile süper olacak...

MALZEMELER

2 adet dilimlenmiş orta büyüklükte palamut balığı
2 adet orta boy soğan
3 adet domates (eğer iyi domates bulamıyorsanız domates püresi de kullanabilirsiniz...Tarif için 3 çorba kaşığı yeterli)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz, limon, tuz

HAZIRLANIŞI

1.  Hafif yağlanmış ısıya dayanıklı bir kaba dilimlenmiş palamutları tek sıra halinde dizin.
2.  Soğanları halka halka doğrayıp balıkların üzerine koyun.
3.  Domatesleri soyup ince ince doğrayın ve balıkların üzerine dökün. Eğer domates püresi kullanıyorsanız bir çay bardağı sıcak su ile sulandırıp balıkların üzerine dökün.
4.  Tuzunu ve ince ince doğranmış maydanozu da ilave edin. Yağını üzerine dökün, yarım çay bardağı sıcak su ilave edin.
5.  Son olarak limonların kabuğunu soyup dilimleyin ve balıkların üzerine koyun.
6.  Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...