2 Mart 2017 Perşembe

KAPALI KARADENİZ PİDESİ içi (Aliye'nin Tarifi)


Aliye bizim yöresel gelinimiz, Giresunlu. Geçen akşam bize pide hazırlamış yemeye doyamadık. Biz evde iç hazırladığımız zaman çiğden hazırlardık. Aliye kıymayı kavurmuş harikaydı. Peynirli içi de çok güzeldi. Ellerine Sağlık...

MALZEMELER / HAZIRLANIŞI

750 gram az yağlı dana kıyma (tek çekilmiş)
6 büyük soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kimyon, karabiber

Peynirli iç için:  Köy peyniri çatalla ezilmiş(yumuşak az tuzlu), Kaşar peyniri rendelenmiş. Peynirleri birbirine karıştırın. Yumurtayı da üzerine kırıp karıştırın. Kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.


Kıymalı iç : Tereyağı tavaya koyun hafif erimeye başlayınca kıymayı koyup kavurun. Diğer yandan doğranmış soğanları başka bir tavada çok az sıvı yağda kısık ateşte yakmadan şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Soğanla kıymayı bir kapta birleştirip baharatları ekleyip karıştırın.

Pideler fırından geldikten sonra arzu ederseniz üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz...

AFİYET OLSUN...