2 Mart 2017 Perşembe

KAYSERİ KÖFTESİ


MALZEMELER

500 gram köftelik kıyma
4-5 büyük patates
2 kabuğu alınmış bayat ekmek dilimi
1/4 su bardağı süt
1 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon ve yenibahar, karabiber
3 çorba kaşığı su
3 büyük domates kabuğu soyulmuş
yarım demet maydanoz ince kıyılmış
yeterince tuz

HAZIRLANIŞI

1. Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyun. Birer parmak kalınlığında halka şeklinde doğrayıp suda bekletin.
2. Kıymayı bir kaseye koyun. Bayat ekmek içlerini sütle ıslatıp sıkın ve kıymaya katın.
3. Rendelenmiş soğan, yumurta, baharatları ve maydanozları da ilave edip iyice yoğurun.( Yoğururken 3 çorba kaşığı suyu birer birer ekleyerek yoğurun)
4. Patatesleri kurulayıp kızartın. Fırına dayanıklı  bir kabı yağlayın.Patatesleri dizin. Üzerlerine köfteleri çiğ olarak koyun.
5. Domatesleri de köftelerin üzerine dizin. Köftelerin üzerine geçmeyecek kadar su ekleyin.
6. Önceden ısıtılmış fırında 40 dakika domatesler kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN...