10 Mart 2012 Cumartesi

KITIR PİZZALAR



MALZEMELER

Hamur için:
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 çorba kaşığı tuz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sirke
250 gr margarin eritilmiş

Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağ
1/2 adet tavuk göğüs eti tavla zarı iriliğinde doğranmış
100 gr mantar ikiye kesilip dilimlenmiş
2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
Tuz, karabiber
1 çay kaşığı kuru kekik, 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI:

1.  Tereyağı bir tava da eritin. Tavukları ilave edip hafifçe kızarıncaya kadar kavurun.
2.  Mantarları ve soğanları katıp verdikleri suyu çekinceye kadar kavurun.
3.  Tuzunu, biberini ve kekiği ekleyip ateşten alın. Maydanozları ekleyin.
4.  Hamuru 20 eşit parçaya ayırın.
5.  Her bir parçayı yuvarlayın. Ortalarını parmağınızla derinleştirin.
6. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. İçlerine ve dışlarına yumurta sarısı sürün ve içlerini harçla doldurun.
7.  Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirlerini serpiştirin.
8. Sıcak fırına verip üstleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


AFİYET OLSUN...