2 Mart 2017 Perşembe

TAZE BEZELYE ÇORBASI



Bezelye çorbası mı o da ne? demeyin ve mutlaka bu çorbayı deneyin. Özellikle çocuklarınız için çok besleyici ve çorba alternetifi için farklı bir tat...


MALZEMELER

Yarım kilo taze iç bezelye (dondurulmuş da kullanabilirsiniz)
1 kahve fincanı pirinç
6 bardak tavuk suyu veya et suyu
2 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
1 büyük soğan
Dereotu, maydanoz, tuz, karabiber kimyon

Terbiyesi İçin: 1 yumurta sarısı, 1 limonun suyu, 1 çorba kaşığı un

YAPILIŞI

1.  Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencerede rengi değişmeden hafif kavurun.
2.  Yıkanmış bezelyeleri,  pirinci tuzunu, karabiberini  ve et suyunu ilave edip bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3.  Çorbayı kevgirden geçirip tekrar ocağa alın. Su ilavesi gerekiyorsa sıcak su ekleyebilirsiniz.
4.  Yumurta un limon suyu ile terbiye hazırlayın. Çorbanın suyu ile biraz ılıklaştır ve çorbanın içine dök.
5.  Servis yaparken ağız tadınıza göre, doğranmış dereotu , maydanoz ile ya da kıtır ekmek kimyonla servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...