2 Mart 2017 Perşembe

TURPOTU FİLİZİ PİZZASI

Bu yemeye ne isim vereyim diye çok düşündüm. Görünümü pizza gibi olduğu için  ben de "Turpotu Filizi Pizzası" dedim. Turpotunu genelde haşlayıp limonla zeytinyağını karıştırıp salata gibi yeriz.Turp filizleri turp otu tam çiçek açacağı zamanda açamadan oluşan filizleridir. İzmirde bu otu çok yeriz ve yeşillik alanda otu tanıyorsanız kendiniz de toplayabilirsiniz. Biz de eşimle evimizin oradan topladık ve afiyetle yedik. Eğer bu otu bulamazsanız ıspanakla da yapabilirsiniz.

Turpotu Filizi
MALZEMELER

Turpotu filizi
Kuru soğan
İrice patates
Yumurta


HAZIRLANIŞI

Turp filizlerini yıkayın. Bir tencereye zeytinyağı koyup kavurun. soğanları yarım halka şeklinde  doğrayıp tencereye ekleyin. Birlikte kavurmaya devam edin. Soğanlar öldükten sonra ocaktan indirin. Patatesleri soyup halka halka doğrayın ve kızartın. Daha sonra bir tavayı biraz yağlayın.

Önce kızartmış olduğunuz patatesleri dizin. Üzerine kavrulmuş turp filizlerini koyup yayın.

Turp filizlerinin üzerine tekrar kızarmış patatesleri dizin

En son olarak çırpılmış yumurtayı da ekleyin. Önce altını kızarıncaya kadar pişirin. Bir tabakla veya tepsiyle çevirip diğer tarafını da pişirin.

Servis tabağına çıkarıp kalan kızarmış patateslerle ve acı biberle süsleyebilirsiniz
AFİYET OLSUN...