2 Mart 2017 Perşembe

ELMALI KONKEN


MALZEMELER

125 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı şeker
1 su bardağı nişasta
1 yumurta
3- 3,5 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya

İç Malzemesi: 4 adet elma, 5 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı ceviz

YAPILIŞI

1. Elmayı soyup rendeleyin. Şekeri ve tarçını da koyup suyu çekip karamelize olana kadar pişirin. Soğuyunca  cevizi ekleyin.
2. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapın. Yalnız unu yavaş yavaş ekleyin.
3. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp 0.5 cm kalınlığında açın.



Hamuru uzunlamasına açtıktan sonra resimde görüldüğü gibi bir tarafına elmalı harç konur. Diğer tarafına  da bıçakla çizikler açılıp sarılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Daha minik elmalı yapmak isterseniz hamuru yuvarlak açın, bardakla kesip yuvarlaklar çıkarın. Bir yuvarlağın içine harçtan koyup diğerini üzerine kapatın. Yanlarını küçük bir çatalla şekillendirip kapatın. Üzerine bıçakla artı şekli yapıp tepsiye dizin. 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

AFİYET OLSUN...