2 Mart 2017 Perşembe

FIRINDA MAKARNA (Mantarlı- Ispanaklı- Peynirli)

Peynirli

1 paket çubuk makarna
200 gram sert beyaz peynir
200 gram kaşar peynir
(Beyaz peynirleri elinizle ufalayın. Kaşar peynirinin 100 gram kadarını küp küp doğrayıp ekleyin)


Mantarlı

1 paket çubuk makarna
Yarım kilo mantar
2 orta boy soğan
Zeytinyağ
200 gram kaşar peyniri
(Mantarları iri olmayacak şekilde doğrayın ve küp küp doğranmış soğanlarla mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.)

Ispanaklı

1 paket çubuk makarna
1 kilo ıspanak (sadece yeşil yaprakları)
100 gram beyaz peynir
Zeytinyağı
(Ispanak yapraklarını zeytinyağında suyunu salana kadar kavurun. Soğuyunca elinizle iyice sıkıp doğrayın beyaz peynirle karıştırın)

BEŞAMEL SOS : 3 çorba kaşığı tepeleme un , 3 su bardağı süt , 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 yumurta,  tuz, karabiber

YAPILIŞI

1. Makarna haşlanır. İyice süzülür. Tencereye yağ konup eritilir ve süzdüğümüz makarnalar yağlanır.
2. Sonra beşamel sos hazırlanır. İlk olarak bir tencereye yağlar konulur. Un ilave edilir ve yakmadan un kokusu gelene kadar kavrulur. Süt soğuk olarak eklenir ve tel çırpıcıyla topaklanmaması için hızlı hızlı karıştırılır.Tuz ve karabiber eklenir. Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra yumurtalar teker teker ilave edilerek tel çırpıcıyla karıştırılır.
3. Hangi iç malzemesini kullanacaksanız makarnaya ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazırladığınız beşamel sosunu da ekleyin ve iyice karıştırın sos her yere dağılsın.
4. En son olarak tepsinizi sıvı yağ ile yağlayın ve hazırladığınız makarnayı dökün ve düzeltin. Dilimlenmiş kaşar peynirlerini üzerini kaplayacak şeklinde dizin.
5. Önceden ısıtılmış  fırında 250 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN...



NOT:  Fırında makarna yapımında temel olan beşamel sostur. Makarna miktarını azaltabilirsiniz. İç malzemelerini arzu ettiğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.