2 Mart 2017 Perşembe

BALLI ZENCEFİLLİ LİMONATA

(Tarif  Balparmaktan alınmıştır)
MALZEMELER

4 limon
1 çay kaşığı toz zencefil (taze zencefille de yapılır 1 kesme şeker kadar taze zencefil soyularak konulur)
6 tane taze nane yaprağı
1 çay bardağı bal
5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

1. Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beya kısımlarına girmeden soyun. Limonların suyunu sıkın.
2. Balı, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın.
3. Limon suyuna , toz zencefili ve mutfak robotundan geçirilen karışımı ilave edip karıştırın. 10 dakika kadar bekletin.
4. Karışımı süzün; 5 bardak su ilave edip karıştıın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, tekrar karıştırarak servis yapın.( zencefillerin dibe çökmemesi için içerken de karıştırın)

C vitamini açısından zengin olan limon; mideyi rahatlatır, spazm ve bulantılara iyi gelir. Aynı zamanda antiseptik özellik gösteren zencefil ve baldan hazırlanan bu içecek , soğuk algınlığı durumunda vücudun direncini arttırır. Bu içecek soğuk algınlığı durumunda ılık olarak tüketilmelidir.