2 Mart 2017 Perşembe

ERİK REÇELİ


MALZEMELER

1 kilo kırmızı erik
1 kilo toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

1. Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.
2. Toz şekeri tencereye koyun ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip kaynatın.
3. Şurup koyulaşmaya başlayınca erikleri ilave edin, 3-4 taşım kaynatın ve 4 saat bekletin.
4. Tencereyi tekrar ocağa alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyip biraz  daha kaynatın, ateşten alın.
5. Üzerinde biriken köpükleri kevgirle alın.
6. Reçelleri  kavanozlara doldurun ağzını sıkıca kapatıp kavanozu ters çevirip soğumasını bekleyin.

  Reçelin piştiğini anlamak için şerbeti baş parmağınızın tırnağına damlatın akıp gitmiyorsa reçel pişmiş demektir.

AFİYET OLSUN...