2 Mart 2017 Perşembe

PATLICAN OTURTMA (OGRATEN )




Patlıcan oturtmayı iki şekilde pişirebileceğiniz bir tarif . Patlıcan oturtma ograten misafirlere sunabileceğiz hem lezzetli hem de sunumu güzel bir yemek...

MALZEMELER

2 adet bostan patlıcan
1 bardak sıvıyağ (patlıcanları kızartmak için)

İçinin harcı:

1 çorba kaşığı dolusu tereyağı (arzuya göre başka yağ da kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
250 gram yağsız dana kıyma
2 orta boy domates(ince doğranmış)
2 su bardağı su, tuz
2 adet küçük domates ortadan ikiye yarılmış
2 adet dolma biber ortadan ikiye yarılmış

Ograten sosu:

500 gram süt
1,5 kahve fincanı un
2 bütün yumurta
150 gram kaşar peyniri

Ograten Sosun Hazırlanışı

Yarım bardak süt ile unu küçük bir kapta karıştırarak iyice ezin. 10 dakika dinlendirin. Dinlendirmezseniz sos sakız gibi olur ve söner. Sonra kalan sütü kaynatın ve çırpma tel yardımıyla unlu sütü süte yedirin. Üç dakika karıştırarak kaynatıp ateşten alın. İki-üç dakika bekletip karıştırarak yumurtasını ve peyniri ilave edip bekletiniz.



HAZIRLANIŞI

1. Patlıcanları alt ve üst kısımlarından birer santim kesip atınız. Patlıcanı yan yatırıp ortadan ikiye bölünüz. Alacalı soyun. Patlıcanın ortasını külah gibi hafifçe oyunuz.
2. Tavaya yağı koyup kızdırın. Patılacanları kızartıp kağıt havlu serili bir tabağa çıkartın.
3. 1 kaşık yağı soğanla bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak 3 dakika kavurun.
4. Kıymayı ilave edip hızlı ateşte 5 dakika karıştırarak kavurduktan sonra kıyılmış domates, su ve tuzunu ilave edip 15 dakika pişirin.
5. İnce doğranmış bir bağ maydanozu kıyıp kıymaya ekleyin.
6. Kıymalı harcı patlıcanların oyulmuş kısımlarına (kaşıkla alırken suyunu süzün) doldurun. Üzerlerine ortadan ikiye yarılmış domatesi ve biberi koyun.
7. Kıymalı harçtan kalan suyu da ilave edin. Ağır ateşte 30 dakika pişirin.
8. Patlıcan oturtmayı ograten sos ile yapamak isterseniz bir tepsiye patlıcanları dizin. Üzerlerine yeteri kadar sos ilave edip 15 dakika fırında kızartıp servis edin.



AFİYET OLSUN...