2 Mart 2017 Perşembe

İSLİM KEBABI


Bu güzel patlıcan yemeğinin tarifini uzun zaman önce tanıdığım bir ahçıdan almıştım. Ölçü vermeden pratik bir şekilde nasıl patlıcan yemekleri yapılır o öğretmişti. Ben de sitemde bu hafta bu tarifleri paylaşacağım. Umarım sizler de beğenirsiniz.

MALZEMELER

Patlıcan (uzun ince)
Dana tranş eti (köfte büyüklüğünde olacak)
Domates, biber
Limon
Kızarmış patates

YAPILIŞI

1. Patlıcanları alaca soyup boydan ince kesin ve yağda kızartın.
2. Eti üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup haşlayın. Piştikten sonra içine yarım limon sıkın.
3. Patlıcan dilimlerinden iki tane alıp artı şeklinde bir tabağa koyun. İçine pişen etten bir tane koyup bohça gibi kapatın.
4. Domatesleri halka şeklinde doğrayın. Bohça yaptığınız patlıcanların üzerine bir dilim domates ve biberi koyup kürdanla tutturun.
5. Bütün patlıcan ve etleri aynı şekilde yaptıktan sonra bir tepsiye dizin. Kalan etin suyunu da üstüne ekleyin.
6. 260 derece ısıtılmış fırında 25 dakika domatesler kızarana kadar pişirin.
7. Kızarmış patatesle servis edin.



AFİYET OLSUN...