2 Mart 2017 Perşembe

HÜNKAR BEĞENDİ


MALZEMELER

1 kilo topan patlıcan
Dana eti (dana tranş etinden kuşbaşı doğranmış)
1/2 kilo süt
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
Tereyağı, toz kırmızı biber


YAPILIŞI

1. Patlıcanı ocakta veya fırında közle. Fırında közleyecekseniz fırın tepsisine biraz su koyun. Patlıcanları birkaç yerinden delin.
2. Közlenmiş patlıcanları ortadan ikiye bölüp kaşıkla içini çıkar. Kızdırılmış yağda patlıcanları iyice çırpın ve yarım kilo sıcak sütü ilave edin karıştırın.
3. Kuşbaşı eti bir tencerede haşlayın. Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayın ve ayrı bir yerde az yağla kavurun. Haşlanmış etlerin suyunu süzüp soğanlı harca karıştırın. Etin suyundan ilave edin.
4. Servis ederken tabağa önce patlıcanları üzerine de eti koyun.Kırmızı biberi tereyağında kavurup üzerine
dökün.



AFİYET OLSUN...


BEĞENDİ KEBAP

Yukarıdaki tarifte patlıcanları aynı şekilde közleyip süt koymadan hazırlayın. Közlenmiş patlıcanları ezmeden küçük küçük doğrayın. Sarımsaklı bir yoğurt hazırlayın. Doğradığınız patlıcanları bir tabağa alıp sarımsaklı yoğurdu üzerine dökün. Közlenmiş domatesi ve biberi yanına dekor yapın. Bunu ister ızgara şiş, isterseniz ızgara tavuk veya köfte ile servis yapabilirsiniz.

Bu tarif için de ahçı arkadaşıma çok teşekür ederim çok pratik ve lezzetli oldu...