2 Mart 2017 Perşembe

KUZU GÖMLEĞİ SARMA


MALZEMELER

1 adet kuzu gömleği
1,5 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 paket çam fıstığı
200 gram kuzu ciğeri veya kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1/2 çay kaşığı yenibahar, karabiber , kimyon
1/2 demet maydanoz
Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve yoğurt karışımı


HAZIRLANIŞI

1. Pirinci ıslatıp 15 dakika bekletin.
2. Tencereye zeytinyağını koyup çam fıstıklarını kavurun. Bir kenara alın. Daha sonra tencereye biraz tereyağı ekleyip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
3. Küçük küçük doğradığınız ciğerleri soğana ekleyin.  Biraz daha kavurduktan sonra pirinci ve kavrulmuş çam fıstıklarını ekleyip kavurmaya devam edin.
4. Baharatlarını atıp karıştırın. En son doğranmış maydanozları ve tuzunu da atıp sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
5. Gömleği en az 1 saat önceden ılık suda bekletin.
6. Gömlekten kare kare parçalar kesip içini pilavla doldurup kapatın ve tepsiye ters çevirin.
7. Üzerlerine yumurtalı yoğurt sürüp 230 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Mutlaka sıcakken servis edin. Yanında güzel bir süzme yoğurttan yapılmış cacıkla veya bol yeşillikli bir salatayla yiyebilirsiniz.
Bir de kuzu etiyle yapacaksanız eti soğanla kavurun ve ağzı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Sonra diğer malzemeleri ekleyin.


AFİYET OLSUN...