2 Mart 2017 Perşembe

SAKSI KEBABI



MALZEMELER

1 kilo topan patlıcan
1/2 kilo kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
Karabiber, kimyon
Tereyağı
Kaşar peyniri
2 çorba kaşığı un
1 kaşık salça
2 çorba kaşığı tereyağı
3 bardak su veya et suyu

YAPILIŞI

1. Patlıcanları siyah beyaz soyun ve baş tarafını kesip içini oyun. Patlıcanları kızartıp bir kenara alın. Çok yağlı olmaması için kızartmış olduğunuz patlıcanların bir süzgüye alıp üzerine sıcak su dökün.
2. Sıvı yağı tencereye koy ve etleri ekleyin. Suyunu çekmeye başlayınca doğranmış soğanları ilave edin. Soğanlar ölünce kabuğu soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Karabiber, kimyon ve tuzunu da katın.
3. Hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. İsteğe göre bir parça tereyağı koyun. Birer dilim kaşar peyniri ile kapatın. (kaşar peyniri yoksa domatesle de kapatabilirsiniz)
4. Fırına koymadan önce bir tencereye tereyağı koyup iki çorba kaşığı unu kavurun. Bir kaşık salça ekleyin. Karabiber ve kimyon ilave edin.3 bardak et suyunu (sıcak olmasın) ilave edin, iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kapatın.
5. Patlıcanları bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve fırına verin. Kaşarlar eriyinceye kadar fırında pişirin.



AFİYET OLSUN...