2 Mart 2017 Perşembe

KUZU TANDIR



MALZEMELER

1 adet kuzu kol
3-4 tane defne yaprağı
6 adet orta boy patates
3-4 diş sarımsak
Tuz, karabiber


YAPILIŞI

1. Eti tuz ve karabiberle iyice ovun.
2. Sarımsakları soyun ve ikiye bölün. Etin belli yerlerine sarımsakları saplayın. Defne yapraklarını da yerleştirip arasında kalacak şekilde kapatın.
3. Derin bir tencereye eti yerleştirin. Üzerini alüminyum folyo veya yağlı kağıtla örtüp, kapağını kapatın.
4. Kısık ateşte ağzını hiç açmadan 2,5 saat pişirin.
5. Diğer taraftan patatesleri soyup iri iri doğrayın. ',5 saatin sonunda tencerenin kapağını açıp patatesleri etin üzerine yerleştirin. Biraz tuz serpin ve ağzını sadece tencerenin kapağıyla örtün.
6. Yaklaşık yarım saat daha kısık ateşte pişirin.
7. Et suyunu çekip çıtırdamaya başlayınca tandırınız pişmiştir.


 ARZU EDERSENİZ İÇİNE PATATES KOYMAYABİLİRSİNİZ PATATESİ PÜRESİ YAPIP YANINDA SERVİS EDEBİLİRSİNİZ.


AFİYET OLSUN...