2 Mart 2017 Perşembe

TAHİNLİ HAŞHAŞLI RULO


Ben tahinli ve haşhaşlı çörekleri çok severim. Ama mayalı yapılan o çörekleri bir türlü beceremiyorum. Ya tıknaz oluyor ya kabarmıyor kısacası yaptığım çörekler tam kıvamında olmuyordu. Yufka aldığım bir gün tarifini verdiğim bu çöreği denedim. Arkadaşlarıma, aileme ve  komşularıma tattırdımm çok beğendiler. Denemenizi tavsiye ederim hazırlaması çok basit ama yerken çıtır çıtır ağızda dağılan tam ortasına geldiğinizde katmer tadı veren değişik bir tarif oldu...

MALZEMELER

5 yufka
1 kavanoz tahin
3 çorba kaşığı yağlı haşhaş
Şeker
Zeytinyağı
Çekilmiş ceviz (arzuya göre)

YAPILIŞI

1.  Tahin, haşhaş ve zeytinyağını bir kapta karıştırıyoruz. Sıvı bir karışım elde ediyoruz.
2.  Mutfak tezgahına bir tane yufkayı bütün olarak koyuyoruz. Arasına hazırladığımız sıvı harçtan döküp elimizle iyice yayıyoruz. Yufkanın iki tarafını ortaya gelecek şekilde katlıyoruz. Hazırladığımız sıvı harçtan biraz daha döküp elimizle yayıp arasına  bir tatlı kaşığı kadar şeker serpiyoruz. Kare olacak şekilde yufkanın diğer iki yarısını da katlayıp sıvı karışımdan tekrar sürüyoruz, şeker serpiyoruz.


3. Yukarıda görülen şekli elde ediyoruz. En son olarak rulo şeklinde sarıp tepsiye koyun. Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız ruloların üzerine sıvı karışımından sürün.
4. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
5. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp servis yapın.


AFİYET OLSUN...