2 Mart 2017 Perşembe

TAHİNLİ KEK



MALZEMELER

3 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
8 yemek kaşığı tahin
2,5 su bardağı un

YAPILIŞI

1. Yumurta ve toz şekeri(2,5 çorba kaşığı ayırın) köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
2. Sırayla yoğurt, sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son olarak dört kaşık tahini ekleyip iyice yedirin.
3. Bu karışımı yayvan bir borcama, yağlayıp unladıktan sonra dökün.

4. 175 derecede üzeri hafif kızarınca , içinin piştiğini kontrol edip çıkarın.
5. Kalan dört kaşık tahini sıcakken eşit olarak kekin üzerine sürün. 2,5 çorba kaşığı şekeri serpin, cevizle süsleyin. Keki kalıptan çıkarmadan kare kare kesip servis edin.



AFİYET OLSUN...