2 Mart 2017 Perşembe

ZENCEFİLLİ KEKİK ÇAYI


Ayuverda ve Çin tıbbında beş bin yıldır kullanılan zencefil, ısıtıcı bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarında temizleyici, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye sahip. Ayrıca faranjite, ishal, gaz gibi durumlarda, kan dolaşımını arttırmak için, kas hastalıklarında ve romatizmal ağrılarda kullanılıyor. Soğuk algınlıklarında çayını içebilir öksürük için ZENCEFİL-ZERDEÇAL-BALkarışımını sabah ve akşam aç karnına şurup niyetine kullanabilirsiniz. Zencefil canlandırıcı olduğu için akciğerleri temizler, gazı önler ve terlemeyi arttırarak cildin de temizlenmesini sağlar.

MALZEMELER

1- 1,5 litre kadar kaynamış  su
2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekik

YAPILIŞI

Porselen bir demliğe veya bir çaydanlığa sıcak suyu koyun. İki yemek kaşığı zencefili ve kekiği ilave edip ağzını kapatın ve demlenmeye bırakın. Arzuya göre bal ilave edebilirsiniz.Balı çayınız hafif ılıdıktan sora ekleyin. İki fincandan fazla içmeyin.

SOĞUK ALGINLIĞINDA BU ÇAYI İÇEBİLİRSİNİZ...


AFİYET OLSUN...