2 Mart 2017 Perşembe

EKMEK BALIĞI


Ekmek balığı veya yumurtalı ekmek herkesin bildiği sabah kahvaltılarında  hazırladığımız güzel bir kahvaltılık. Beyaz peynir ve domatesle güzel bir üçlü oluştururlar. Annem yumurta, su ve tuzu çırparak yapar . Kimisi su yerine süt koyar. Ben size değişik bir tarif vereceğim umarım beğenirsiniz...


MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yumurta
9 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

1. Yumurta derin bir kapta iyice çırpılır.
2. Süt ve su yumurtaya eklenir. Un ve tuzu katıp mikserle bütün malzemeler çırpılır.
3. Ekmekleri bu karışıma batırın ve süzdürün. Kızgın yağda kızartın.
4. Bu tarif çok bereketli bir tarif. Sırf yumurtayla yapılınca kalabalık iseniz çok fazla yumurta harcanıyor.


AFİYET OLSUN...