2 Mart 2017 Perşembe

ÇİKOLATALI WAFFLE



Waffle hamurunu kabartma tozu ile hazırladığınızda bekletmeden tüketmelisiniz. Krem şanti  hazırlamak için dayanıklı karton kutularda satılan kremayı veya toz halde paketlenmiş ve soğuk süt ile hazırlanan toz krem şantiyi kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

Hamur İçin
60 gram oda ısısında tereyağı
1,5 su bardağı süt (400 ml)
1/2 su bardağı ve 1 yemek kaşığı toz şeker (125 gr)
2 adet yumurtanın sarısı 1 tutam tuz
1 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un (140 gr)
50 gram kakao
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu 1/4 tatlı kaşığı karbonat
1/2 su bardağı fındık içi

Krema için

1 su bardağı süt
1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
150 ml (2 çay bardağı) krem şanti

HAZIRLANIŞI

1. Waffle makinenizi birinci derecede ısıtın.
2. Fındık içi hariç tüm waffle hamuru malzemesini rondo blendere koyun ve karıştırın. Fındıkları da koyup çok az daha blenderde karıştırın.
3. Hazırlamış olduğunuz hamuru bir kepçe yardımıyla kızmış waffle plakalarının üzerine dökün. Bir kaşığın tersi ile yayılmalarını sağlayın.ağzını kapatıp açmadan yaklaşık 6 dakika pişirin.
4. Pişme süresinin sonunda plastik spatül ile waffleleri çıkarın. Kalan bütün malzemeyi aynı şekilde pişirin.
5. Kremayı hazırlamak için süt, un, şeker ve yumurta sarısını rondoda karıştırın. Küçük bir tencerede koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, soğumaya bırakın.
6. Krem şantiyi çırpın. soğumuş olan kremaya ekleyip, kaşıkla karıştırın. iki adet waffle arasına krema koyup servis yapın.


AFİYET OLSUN...