2 Mart 2017 Perşembe

EV YAPIMI TAVUK DÖNER


Tavuk etlerini kavanoz veya şişe dibiyle döverek inceltebilirsiniz. Tavuk terbiyesinde kullanılan yoğurt hem lezzet katar hem de etin iyi kızarmasını sağlar. Hazırladığım bu tavuk döneri derin dondurucuda 3 ay süreyle muhafaza edebiliriz.



MALZEMELER

1 kg kemiksiz tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan 1 demet maydanoz
Kekik, tuz, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI

1. Tavukları yarısını döverek inceltin veya kasabınıza dövdürün. Diğer yarısını rondo da kıyın.
2. Salça, yoğurt ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Dövülmüş parçaların üzerine bu karışımı sürün.
3. Soğanı ve maydanozu ayıklayın, yıkayın ve rondo da kıyın.
4. Kıydığınız tavuk etlerini, kekik, tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyip rondoda tekrar karıştırın.
5. Dövülmüş ve salçalı sos sürülmüş tavuk etlerinin üstüne kıyılmış malzemeyi eşit olarak bölüştürüp yayın.Bütün tavukların üzerini kapladıktan sonra üst üste dizin.. Şeffaf folyo ile rulo şeklinde sarın üstünü alüminyum folyo ile tekrar sarın.
6. Buzdolabının derin dondurucu bölümünde en az 3 saat dondurun.
7. Süre sonunda folyoyu çıkarın. Çok keskin bir bıçakla ince dilimler halinde kesin. Varsa ızgarada yoksa teflon tavada yağsız olarak pişirin



AFİYET OLSUN...