2 Mart 2017 Perşembe

HALKA TATLISI (profiterol hamurundan)


Bu hazırladığım hamurun tamamını bir kerede kızartmak gerekli değildir. Buzdolabında 2 gün süreyle çiğ olarak saklayabilir gerektikçe kızartabilirsiniz. Bu hamur fırında da pişmeye uygundur. Bu hamur kızartıldığında da fırında da pişerken çatlar. Onun için mutlaka tırtıklı uç kullanmalısınız.


MALZEMELER

Hamur için:

60 gram tereyağı
250 ml su (1 su bardağı)
125 gram un (1 su bardağından 3 yemek kaşığı eksik)
2 adet yumurta, 1 tutam tuz
üzerine serpmek için pudra şekeri

Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 çay kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI

1. Orta boy bir teflon tencereye tereyağı, su ve tuzu bir tahta kaşıkla karıştırarark kaynatın. Ocaktan alın.
2. Unu kaynamış malzemenin üzerine bir kerede dökün. tahta kaşıkla hızlı ve içinde un topakları kalmayacak şekilde karıştırın.
3. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin.
4. Hamur tencerenin kenarlarından kolayca ayrılıp top haline gelince pişirmeye son verin.Hamuru soğumaya bırakın.
5. Ilınmış hamurun üzerine 1 adet yumurtayı kırın ve varsa rondo ile yoksa bir çırpıcıyla karıştırın. Birinci yumurta tamamen karışınca ikinci yumurtayı da ekleyin yine karıştırın.
6. Hazırlanan malzemeyi hamur sıkma şırıngasına doldurun. şırıngaya ince yıldız uç takın.
7. Kızartmak için yağı derin bir tencereye koyup iyice kızdırın. Hamurları sıkarak kızartın.
8. Kızaran hamurları soğumuş şerbetin içine atıp kısa bir süre bekletip çıkarın. Ya da şerbet yerine üzerine sadece pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.