2 Mart 2017 Perşembe

PORTAKAL REÇELİ



Oldukça az şekerli olan bu reçeli serin bir yerde veya buzdolabında saklayınız. Kabuklu tüketmek istediğiniz meyveleri el yakmayacak kadar sıcak su ile yıkayın. Kimyasal ürünlerden arındırmış olacaksınız.

MALZEMELER

2 adet portakal
1 su bardağı şeker


YAPILIŞI

1. Portakalları sert bir naylon fırça ile fırçalayarak sıcak su ile yıkayın.
2. Düdüklü tencereye portakalları ve 1 su bardağı sıcak su koyup 8 dakika haşlayın. Normal tencerede haşlayacaksanız 15 dakika kaynatmanız yeterli.
3. Haşlama suyunu süzüp atın.
4. Portakalları kabuğu ile birlikte keskin bir bıçakla ortadan ikiye kesin daha sonra yarım ay şeklinde 8 eşit parçaya bölün.
5. Dilimleri tekrar düdüklü tencereye veya tencereye koyun. Şeker ve 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan hafif ateşte kaynatın dakika pişirin.Komposto kıvamı gibi olmamasına dikkat edin. Normal reçel kıvamıgibi de koyu olmasın. Yaklaşık yarım saat kadar pişirdim. Ateşten alıp kavanoza doldurun, soğumaya bırakın