2 Mart 2017 Perşembe

YOĞURTLU KREP



Bu tarifi küçük kalıplarınız varsa tavanın içine koyup küçük küçük yapabilirsiniz veya kalıpsız tavaya tamamen yayıp piştikten sonra porsiyonluk kesebilirsiniz. Yoğurtla daha önce hiç yapmamıştım. Sabah kahvaltıları için çok lezzetli bir tarif oldu...


MALZEMELER

300 ml ayran
1 adet yumurta 1 tutam tuz
1 yemek kaşığı şeker
1/2 tatlı kaşığı karbonat
225 gram un (1+1/2 su bardağı)
Pişirmek için tereyağı
1 su bardağı taze üzüm veya 1/2 su bardağı kuru üzüm.


HAZIRLANIŞI

1. Ayran, yumurta, tuz, şeker, karbonat ve unu kısa süre karıştırın. Bir spatül yardımıyla kenarlarını sıvayın tekrar karıştırın.
2. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş kuru veya çekirdeksiz taze üzümleri ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
3. Krep tavasını ısıtın. bir parça tereyağı ekleyip hamurdan dökün ve yayılmasını sağlayın.
4. Bir yüzeyi pişince spatül ile çevirin üzerine biraz bastırıp inceltin. Pişince servis tabağına alın.
5. Reçel, tuzsuz peynir vaya krema ile servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...