2 Mart 2017 Perşembe

ALMAN PASTASI



MALZEMELER

2 adet yumurta
100 gram tereyağı veya margarin eritilmiş soğutulmuş
1 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin: 1 tane yumurta sarısı, 1 çay bardağı şeker, 50 gram tereyağı, 2,5 su bardağı süt, 3 yemek
kaşığı tepeleme un, 1 paket vanilya, üzerine serpmek için bolca pudra şekeri.

HAZIRLANIŞI

1. Yumurta,un, şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Köpük gibi oluncaya kadar.
2. Yoğurt ve erimiş tereyağını da ekleyip tekrar çırpın.
3. En son un ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin. Sadece malzemeler karışıncaya kadar hafif çırpın.
4. Hamuru yağlanmış unlanmış kelepçeli kek kalıbına isterseniz tek tek servis etmek istiyorsanız muffın kalıplarına döküp 170 derecede önceden ısıtılmış fırında fazla kurutmadan pişirin.

5. Krema için vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun. İyice karıştırın göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
6. Ocaktan aldığınız kremanın içine vanilyayı ve tereyağını ekleyip mikserle biraz çırpın.
7. Kremayı kek soğumaya başlayınca yaparsanız çok bekleyip kabuk tutmamış olur.
8. Soğuyan keki kalıptan çıkarıp ortadan ikiye kesin ve bütün kremayı sadece alt kısmına dökün. kekin diğer yarısını da kremanın üzerine koyun ve bolca pudra şekeri serpin.
9. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin.



AFİYET OLSUN...