2 Mart 2017 Perşembe

BALIK HAMBURGER


Hazırlaması çok kolay besleyici bir tarif .

MALZEMELER

350 gram haşlanmış patates
200 gram ton balığı konservesi
4-5 sap maydanoz
4 adet taze soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta galeta unu, tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI


1. Haşlanmış ve soğumuş patateslere tuz ve karabiberi ekleyip ezin.
2. Maydanozları ince kıyın. Soğanları temizleyip ince doğrayın. Sarımsakları ezin.
3. Ezilmiş patates, ton balığı, maydanoz, taze soğan ve sarımsakları karıştırın. İyice ezin.
4. Elde ettiğiniz karışımı dörde ayırın. her parçayı hamburger biçiminde şekillendirin.
5. Çukur bir kapta yumurtayı çırpın.
6. Balık hamburgerleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
7. Tavada veya ızgaranız varsa hamburgerleri galeta unu kıtır kıtır olana kadar 5 dakika pişirin.
8. Hamburger ekmeklerini hafif ısıtıp yeşillikle birlikte servis yapın.


AFİYET OLSUN...