2 Mart 2017 Perşembe

HAŞHAŞLI PORTAKALLI KEK



MALZEMELER

1 kahve fincanı haşhaş tohumu
1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1/2 su bardağı yoğurt
200 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı ceviz veya badem
2 çay bardağı portakal suyu


HAZIRLANIŞI

1. Yoğurt ve haşhaş tohumlarını karıştırın.
2. Ayrı bir kapta tereyağı, portakal kabuğu ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
3. Yumurtaları ekleyip, iyice yedirin.
4. İçine haşhaşlı karışımı, unu, cevizi ve portakal kabuklu karışımı ilave edin. Hepsini iyice harmanlayın.
5. Kalıbı yağlayıp hamuru üzerine dökün.
6. Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirin.


AFİYET OLSUN...