2 Mart 2017 Perşembe

PİŞMANİYELİ ARMUT TATLISI


MALZEMELER

4 adet deveci armudu
120 gram toz şeker
4 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
600 ml vişne suyu
1/2 adet limon
1 adet yıldız anason, pişmaniye


HAZIRLANIŞI

1. Armutların kabuğunu soyun. Limonla ovalayıp kabak oyucu ile ortalarındaki çekirdeği çıkartın ve bütün bırakın.
2. Derince bir tencereye şeker, baharatlar ve vişne suyunu koyup şeker iyice kaynayıncaya kadar kaynatın.
3. Kaynar kaynamaz armutları içine atın.
4. Tencerenin çapında bir yağlı kayıt kesip armutların üzerini sıkıca örtün. Tencerenin kapağını kapatıp armutlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
5. Pişen armutları servis tabağına çıkarın. Tencerede kalan sosu koyulaşıncaya kadar kaynatın.
6. Sos kıvama geldikten sonra baharatlarla birlikte armutların üzerine dökün.
7. Soğuyunca armutların üzerine birer parça pişmaniye ve fesleğen koyup süsleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...