2 Mart 2017 Perşembe

TUZDA BALIK


Evde yapılabilecek kolay bir tuzda balık tarifi. Bazı tariflerde çok fazla yumurta kullanılıyor ve israf ediliyor. Balık bu yöntemle pişirildiğinde lezzeti ve vitamin değeri tamamen içinde kalıyor.



MALZEMELER

400 gram kaya tuzu
130 gram sofra tuzu
2 adet yumurta
600 gram un (4 su bardağı)
1 demet dereotu
2 adet çipura veya levrek
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI

1. Rondo blenderıniz varsa buz kırma ucunu takın. Yoksa normal ucu olan bir karıştırıcı da olabilir.
2. Kaya tuzu, sofra tuzu, bir yumurtanın tamamı diğerinin sadece akını blendera koyun. Sarısını daha sonra üzerine sürmek için ayırın.
3. Dereottunu da temizleyip ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın.
4. Unu derin bir kaba koyun. Blenderdeki malzemeyi ve 200 ml suyu una ekleyip yoğurun, hamur haline getirin.
5. Hamuru dört eşit parçaya ayırın. Her parçayı merdane ile 1 cm kalınlığında oval bir biçimde açın.
6. Balıkları temizleyin, ancak pullarını ayıklamayın. İçini ve üstünü hafif tuzlayıp biberleyin.
7. İki hamur parçasının üzerine birer balık koyun, balıkların etrafına ayırmış olduğunuz yumurta sarısını sürün ve diğer hamur parçaları ile üzerini kapatın. Çevresinin iyice kapanmasını sağlayın.
8. Hamurun fazlalıklarını bıçakla keserek balık biçimi verin.
9. Artan yumurta sarısını üzerine sürüp önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
10 Sürenin sonunda balıkları servis tabağına alın. Tuzlu hamuru keskin bir bıçakla kesip açın ve yenmeyecek olan bu hamuru kılçık tabağına koyun.
11. Balıkların pullu derisi de hamura yapışmış olarak çıkar. Balıkları artık servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN...