2 Mart 2017 Perşembe

ALİ NAZİK


Ali Nazik bir kebap değilmiş. Evlerde yapılan diğer sebzeler ile yapılanlar gibi bir yemek türü. İsmi Yavuz Sultan Selim zamanından geliyormuş. Gaziantepten geçen Yavuz Sultan Selime değişik bir yemek hazırlamak istemişler ve bugünkü adıyla anılan bu yemek ikram edilmiş. Sultan çok beğenmiş ve " çok güzel bir yemek olmuş hangi ELİ NAZİK yaptı bunu diye "sormuş ve yemeğe ismini vermiş.
MALZEMELER

1 kg patlıcan
1 kg süzme yoğurt
5 diş sarımsak
500 kg dana ve kuzu kıyması karışık
1/2 paket tereyağı,(arzunuza göre sıvıyağ da kullanabilirsiniz)


HAZIRLANIŞI

1. Patlıcanları yıkayın. Ocakta veya fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve çatalla ezin.
2. Sarımsakları ezin. Süzme yoğurda biraz tuz ekleyip sarımsakla karıştırın.
3. Diğer tarafta kıymayı yağ ile kavurun. Kavururken kıymayı kurutmayın. İndirmeden kırmızı toz biber ve karabiber ekleyin. Daha az yağ kullanmak istiyorsanız  tavaya biraz su ekleyebilirsiniz.
4. Patlıcanı sarımsaklı yoğurtla karıştırmadan önce biraz yağ ile sıcak tavada ısıtın. Ocağın altını kapatıp sarımsaklı yoğurt karışımını ilave edin ve iyice karıştırın.Servis tabağına karışımı yayın.Kaşığın tersi ile düzeltin. Üzerine kavrulmuş kıymayı koyun. Domates, yeşil biber ve maydanozla süsleyebilirsiniz.



AFİYET OLSUN...