2 Mart 2017 Perşembe

BUĞU KEBABI


Lezzetli ve yapımı çok kolay bir tarif. Misafirleriniz için bir akşam yemeği menüsünde ana yemek olarak sunabileceğiz bir et yemeği. Yanında arpa şehriye pilavı veya pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.


MALZEMELER

1 kilo kuşbaşı kuzu eti
40 adet arpacık soğan
1 baş sarımsak
3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1/4 paket tereyağı
Yeterince tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI

1. Arpacık soğanları soyun.
2. Kuşbaşı doğranmış etleri bir tencereye koyalım. Soğanları ve margarini ilave edip ocağın üstüne oturtalım.
3. Domatesleri rendeleyelim ve ayıklanmış sarımsaklarla birlikte etlere katalım.
4. Tuz, karabiber ve kekiği de ilave edelim bir sefer karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatın.
5. Ağzını hiç açmadan kendi suyu ile 2 saat kadar pişirelim.
6. Piştikten sonra, sıcak sıcak servis edelim.

Not: Tencerenin ağzı sıkı kapanmıyorsa hava almaması için tencerenin üstüne yağlı kağıt koyduktan sonra  kapağını kapatın.



AFİYET OLSUN...