2 Mart 2017 Perşembe

ÇAY TUZLUSU



MALZEMELER

250 gram elenmiş un ( 2,5 su bardağı)
1 çorba kaşığı silme toz maya
125 gram margarin eritilmiş soğutulmuş
2 çorba kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

1. Küçük bir kabın içerisine unu koyup ortasını havuz gibi açınız. Açtığınız kısma maya ile suyu koyup mayayı hamur gibi eziniz
2. Sonra diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırarak fakat fazla yoğurmadan bir hamur yapın.
3. Hamuru elinizle ceviz gibi parçalara bölüp yuvarlayınız. Üzerine ıslatılmış sıkılmış bir bez kapatıp elastikiyetini kaybetmemesi için 20 dakika dinlendirin.
4. Bu hamuru ister poğaça gibi şekillendirin, isterseniz elinizle yuvarlayıp kalem gibi yapın.
5. Bir tepsiye dizip üzerine hafif çırpılmış yumurta sürüp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Üzerine hafif tuz ve susam serpin
6. Önceden ısıtılmış 200 derecede 5-6 dakika pişirin.


AFİYET OLSUN...