2 Mart 2017 Perşembe

HAŞHAŞLI BURMA POĞAÇA


Tarifi Cahide Sultandan aldım sağ olsun bizimle paylaştığı güzel tariflerden bir tanesi . Cahide Sultan teryağı koyarak yapmış ben haşhaşla denedim çok güzel oldu. Bu hamurla daha değişik şeylerde denenebilir...

MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1,5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un (silme)
1 yemek kaşığı instant maya
Arasına sürmek için haşhaş (yoksa 125 gram tereyağı)


HAZIRLANIŞI

1. Önce ılık süt, zeytinyağ, yumurta, şeker ve tuzu bir kapta karıştırın.
2. Unu eleyin. Yukarıdaki karışıma unu ve mayayı yavaş yavaş ekleyin.
3. Hamur hafif ele yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika daha hamuru yoğurun. Yoğurmanın sonunda hamur elinize hamurun yapışmaması lazım.
4. Hamuru yuvarlak bir şekilde toparlayıp bir kaba koyun, üzerini örtüp sıcak bir yerde mayalanmasını bekleyin.
5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Merdaneyle uzun bir şekilde açın. Açarken altına un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekir.

6. Açtığının hamuru uzunlamasına şerit şerit kesin. Haşhaşlı karışımı üzerine sürüp bir köşesinden başlayarak çapraz olarak rulo yapıp ruloyu kendi etrafında döndürüp bir ucunu hamurun altına sıkıştırın.
7. Bütün hamura aynı şekli verin. Üzerine yoğurtla yumurta sarısı karıştırılmış karışımdan sürüp tepside biraz mayalanmasını sağlayın.
8. 200 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.



AFİYET OLSUN...