2 Mart 2017 Perşembe

KADIN BUDU KÖFTE ( 1.USUL) SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBA


      Bu tarif yemek yapmaya yeni yeni başladığım dönemde komşumuz olan Reha Teyzem de yediğim ve çok beğendiğim Kadın budu tarifidir. Diğer tariflerden farkı önceden köftenin haşlanıyor olması.Kadın Budu kalın bir köfte olduğu için haşlanarak yapılınca içinin çiğ kalma olasılığı ortadan kalkıyor ve çabuk kızarmış oluyor. Ayrıca köfteleri haşladığı sudan bir de Şehriye Çorbası yapmıştı. Daha dün gibi tadı aklımda. Umarım siz de beğenerek yersiniz...
       Yemek yapmaya meraklıydım ya bütün yediğim lezzetli tarifleri hemen not alıp sonra defterime yazardım. 16 yaşımda yazdığım o ilk defterimden tarifler yazacağım size bu hafta.

MALZEMELER

1/2 kilo kıyma
1 avuç pirinç
1 veya 2 yumurta
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber ve tuz

HAZIRLANIŞI

1. Pirinci kaynar suda 20 dakika haşlayıp süzdürünüz.
2. Kıymayla haşlanmış pirinci ve baharatları karıştırıp yoğurun.
3. Kıymadan top top parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe bastırın.
4. Diğer taraftan bir tencereye su koyup kaynatın ve kaynayan suya hazırladığınız köfteleri atın. Pirinçler açılıncaya kadar köfteler suda kalsın.
5. Sonra yumurtayı çok az çırpın. Çıkardığınız köfteleri yumurtaya bulayıp bol yağda kızartın.

AFİYET OLSUN...

ŞEHRİYE ÇORBASI

Kadın Budunu haşladığımız suyu iyice kaynatın. İçine şehriyeleri atın . Diğer taraftan 1 çorba kaşığı dolusu salçayı 1çorba kaşığı tereyağında tuz ile kavur ve çorbanın içine ilave et. Şehriyeler pişince ocaktan indirin. Çorbanın üzerine kıyılmış maydanoz atın ve limonla servis yapın.