2 Mart 2017 Perşembe

MERCİMEKLİ PATATES OTURTMA



MALZEMELER

1 kg patates
1 orta boy soğan
5 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
1 büyük boy domates
1 su bardağı haşlanmış  yeşil mercimek
Tuz karabiber


HAZIRLANIŞI

1. Patatesler  haşlanır.Fazla yumuşamamasına dikkat edin. 1 cm eninde kesilerek bir tepsiye veya borcama dizilir.
2. İnce kıyılmış soğan yağ ile birlikte pembeleştirilir. Üzerine rendelenmiş domates, 1 su bardağı haşlanmış mercimek, tuz ve karabiber ilave edip 10 dakika pişirilir.
3. Hazırlanan sos patateslerin üzerine dökülür. Arzu ederseniz üzerine dilimlenmiş domates dizin. Yarım çay bardağı suyu da koyarak önceden ısıtılmış fırında orta ateşte 10 dakika pişirin.



AFİYET OLSUN...