2 Mart 2017 Perşembe

TUZLU BİSKÜVİ



MALZEMELER

500 gram un
250 gram margarin (yumuşak)
1 bütün yumurta
1 çorba kaşığı tuz
1 kahve fincanı su


HAZIRLANIŞI

1. Bir mermere veya hamur tahtasına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
2. Bütün malzemeyi açtığınız boşluğa koyup elinizle yağ, yumurta, tuz ve suyu hafifçe ezerek karıştırın. Sonra unla beraber yoğurarak bir hamur yapın.
3. Elde ettiğiniz hamuru bir merdaneyle açın ve istediğiniz kalıpla şekillendirin.
4. Üzerine yumurta sarısını biraz sütle çırpıp sürün. Baharat seviyorsanız üzerine zahter, kırmızı toz biber, kekik, zencefil vb. baharatlardan istediğinizi serpebilirsiniz. Veya arzu ederseniz susam ve çörek otu dökebilirsniz.
5. Orta sıcaklıkta 15-20 dakika pişirin.