2 Mart 2017 Perşembe

YUVARLAK MİNİK EKMEK PİZZASI


Üst malzemesini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Kavrulmuş kıyma, haşlanmış tavuk, ton balığı vb. çocuklarınıza değişik lezzetler yaratabilirsiniz...

MALZEMELER

4 küçük yuvarlak minik ekmek
300 gram domates
100 gram sucuk
100 gram salam
100 gram mantar
Yeşil zeytin,yeşil biber, kekik, tuz karabiber


HAZIRLANIŞI

1. Bir tavaya zeytin yağını koyun. Soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ,tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirin.
2. Ekmekleri ortadan ikiye ayırın. İçlerini çıkarın.
3. Ekmeklerin ortalarına dilimlenmiş sucuk, salam,yeşil biber zeytin ve ince dilimlenmiş mantarları koyun. Üzerlerine hazırladığınız domates sosunu dökün. Kekik serpin.
4. Sıcak fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Tam kızarmadan çıkarıp kaşar peynirini ekleyin tekrar fırına koyun. Peynirler eriyince çıkarın.


AFİYET OLSUN...