2 Mart 2017 Perşembe

ET ŞNİTZEL




MALZEMELER

500 gram biftek
3 yumurta
1 kahve fincanı kaşar peyniri (rendelenmiş) ya da ufalanmış ekmek içi
galeta unu ve un
Kızartmak için yap, tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI

1. Kasaptan çok ince dövülmüş bifteklik et alın, tuz ve karabiber ekin.
2. Rendelenmiş kaşar peyniri, galeta unu, yumurta ve unu ayrı ayrı tabaklara koyun.
3. Biftekleri önce una sonra yumurtaya sonra kaşar peynirine en son olarak da galeta ununa batırıp üstünü düzeltin.
4. Yağı (tavayı örtecek kadar) tavaya koyup kızdırın. Biftekleri orta ateşte pembe renkte kızartın.
5. Kızartılmış biftekleri havlu kağıdın üstüne alın.
6. Limon dilimleri ve patates kızartması ile servis edin.



AFİYET OLSUN...