2 Mart 2017 Perşembe

IZGARADA TAVUK (marine sos)



MALZEMELER

8 parça tavuk eti (hafif dövülmüş)

Marine sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı yoğurt
Yarım yemek kaşığı hardal veya soya sos
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik veya biberiye
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2-3 diş rendelenmiş sarımsak


HAZIRLANIŞI

1. Marine sos malzemelerini bir kapta karıştırın.
2. Tavuk etlerini hazırlanan marine sosta bir gün süreyle bekletin. (vaktiniz yoksa 4-5 saat de bekletebilirsiniz)
3. Mangalda veya evde elektirikli ızgarada tavuk etlerini kızartın.


Garnitür İçin:
 Kiraz domates, kırmızı ve yeşil etli biber, patlıcan, soğan bütün sebzeleri küp küp doğrayıp zeytin yağında soteleyin. Kızarmış tavuk etlerinin yanında servis edin.
 Kızarmış patates ve közlenmiş patlıcan ile de servis yapabilirsiniz