2 Mart 2017 Perşembe

LORLU BİSKÜVİLİ PASTA


Uzun zamandır bu pastayı yapmak aklıma gelmiyordu. Anneciğim geçen gün " kızım Melahat teyzen eskiden lorlu bir pasta yapardı, çok da lezzetli olurdu" dedi. Telefon edip tarifini almış ve yapmış. Meğer ne çok özlemişiz oturduk afiyetle yedik. Ellerine sağlık olsun canım annem...


MALZEMELER

2-3 paket petibör bisküvi (30 tane kullanılıyor)
500 gram tatlı lor
1 su bardağı toz şeker
125 gram yumuşak margarin , ıslatmak için süt

HAZIRLANIŞI

1. Lor, şeker ve dışarıda bekletilmiş  margarini mikserle iyice karıştırın.
2. Yağlı kağıdı kesip bir tepsiye koyun. Üzerine yaptığınız lorlu harçtan biraz sürün.
3. Daha sonra bisküvileri ıslatarak üç sıra enlemesine, beş sıra boylamasına olacak şekilde dizin.Bisküvilerin aralarında bir santim kadar boşluk bırakın.
4. Birinci sıra tamamlandıktan sonra lorlu harçtan yeteri kadar bisküvilerin üzerine sürün. İkinci sırayı da aynı şekilde dizin.
5. Son olarak orta kısmına bütün muz yerleştirin ve iki yandan yağlı kağıtla üçgen şekil verin.
6. Donması için buzluğa kaldırın. Donduktan sonra yağlı kağıdı çıkarıp strech filime sarıp tekrar buzluğa kaldırın. Servis yapmadan 2-3 dakika önce çıkarın.




AFİYET OLSUN...